Virtuell Server

Anpassningsbar och skalbar hostingtjänst där du hyr serverkapacitet av oss.

Alltid den kapacitet och prestanda du behöver

Servern är ”på kran” vilket gör att kapaciteten kan förändras över tid, till exempel när din verksamhet växer och det då behövs mer kapacitet. Du köper alltså inte mer kapacitet än verksamheten har behov av just idag. 

Användandet och funktionen fungerar på samma sätt som om det vore en egen serverhårdvara.

Tillgängligheten säkerställs genom att Virtuell Server levereras från ett redundant serverkluster. Det betyder bland annat att hårdvaran kan gå sönder i drift utan att din verksamhet påverkas.

Vi ansvarar för skalskydd, elförsörjning, kyla och anslutning till internet. Och din verksamhet får en låg instegskostnad – vi har redan tagit investeringen i ett säkert datacenter.

Som kund kan du felanmäla tjänsten eller få stöd från våra tekniska specialister dygnet runt. 

Acon har enbart SSD lagring i sin VPS/VPC miljö

 

Därför Virtuell Server

  •  Låg instegskostnad
  •  Full tillgång till servern genom fjärruppkoppling
  •  Redundant serverkluster
  •  Extremt driftsäkert datacenter
  •  Hög flexibilitet – prestanda när du behöver den
  •  Enkelt att skala upp eller ner kapacitet
  •  Högkvalitativ support via telefon och e-post

Så funkar det

De virtuella servrarna kan snabbt och automatiskt flyttas mellan de fysiska hostservrarna om det skulle uppstå problem med hård- eller mjukvara. Det resulterar i en tjänst med väldigt hög tillgänglighet. Underhållsarbete kan utföras utan att påverka driften av de virtuella servrarna. 

Du slipper bekymra dig om underliggande hårdvara som åldras, de virtuella servrarna flyttas sömlöst över till ny hårdvara när det uppgraderingar behövs.

Nätmässigt ingår även ett eller flera egna nät i form av VLAN. Kommunikationen är redundant hela vägen ut på internet i form av redundant hårdvara och multipla ISP. Vi rekommenderar att tjänsten Delad Brandvägg används i kombination med Virtuell Server (om du inte vill hyra en egen brandvägg). Självklart har vi även fullt stöd för IPv6.

Välj valfritt operativsystem för verksamhetens server, vi installerar efter önskemål. När installationen är färdig får du tillgång till servern via vald kommunikationslösning/brandvägg - ofta via IPsec VPN mot ditt kontorsnät (som vi även kan hjälpa till att sätta upp). Alternativt finns möjlighet att ansluta mot servern och nätet via SSL VPN (Cisco AnyConnect).

Licensering av mjukvara sker i form av SPLA, vilket kan beskrivas som hyrlicenser. Där kan vi erbjuda licenser för alla Microsofts produkter, men även för andra mjukvaror exempelvis Adobe via vår licenspartner.

Acon kan erbjuda VPS som eget VPC (Eget Virtuellt Moln) där ni själva har full kontroll över administrationen av hela er virtuella kapacitet.

Kontakta oss

Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för din IT. Hör av dig så berättar vi mer.

Telefon: 0950 27750
E-post: sales@acon.se

Certifierade och behöriga

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få nya branschinsikter.

Vill du veta mer om våra tjänster?

Ring oss på 0950-277 50 eller fyll i formuläret så hör vi av oss!

Vi använder Cookies för att göra innehållet mer personligt i framtida erbjudanden och sociala medier samt för att analysera trafik. Vi delar också information om din användning med våra partners inom sociala medier, annonsering och analys som kan kombinera det med annan information som du tillhandahåller till dem från din egen användning av deras tjänster. Du samtycker till dessa Cookies genom att fortsätta använda denna hemsida.

Ok