Berget

Vårt Datacenter är ett av Europas säkraste och har av försvarsmakten tilldelats en så hög säkerhetsklass att vi inte ens har tillåtelse att berätta var det ligger.

Ett unikt skalskydd

Acons datacenter ligger långt inne i det norrländska urberget och har av försvarsmakten tilldelats en säkerhetsklass så hög att vi varken har tillstånd att berätta var det ligger eller fotografera i eller runtom anläggningen. Det unika skalskyddet gör det till ett av Europas säkraste.

Datacentret är en så kallad stängt anläggning vilket innebär att enbart säkerhetsklassad personal från Acon har tillträde till anläggningen. All systemutrustning som placeras i datacentret kontrolleras och besiktas innan installation sker.

Miljövänligt Datacenter med 100% förnyelsebar energi

En stor utmaning med datacenter är att de kräver kyla dygnet runt.  Acons datacenter ligger långt ner i det norrländska urberget och placeringen gör det möjligt att nyttja frikyla och bergkyla. Vårt kylsystem är dubblerat och speciellt anpassat för serverdrift och den kalla köldbärarvätskan som cirkulerar i bergets inre nyttjas för att kyla anläggningen. Vilket gör att vi kan hålla nere energiförbrukningen och klassa vårt datacenter som miljövänligt.

Acons Datacenter har en redundant elförsörjning med egen elförbindelse direkt från kraftleverantören som levererar garanterat grön el som produceras i våra norrländska älvar. Datacentret är också certifierat enligt Fossil Free Data som är den globala märkningen för hållbar data vilket innebär att vi uppfyller strikta energieffektiva åtgärder.

Genom noga utvalda strategier kan vi minska vår klimatpåverkan och vara det hållbara alternativet. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete.

Övervakning och Redundans

Centrala funktioner som kommunikation, miljö och säkerhet övervakas dygnet runt. Vid en eventuell störning initieras automatiskt felsökning och felavhjälpning påbörjas omgående, oavsett veckodag och tid på dygnet. 

Samtliga kritiska komponenter såsom kyla, elförsörjning och kommunikation är redundanta.

 

Certifierade och behöriga

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få nya branschinsikter.

Vill du veta mer om våra tjänster?

Ring oss på 0950-277 50 eller fyll i formuläret så hör vi av oss!

Vi använder Cookies för att göra innehållet mer personligt i framtida erbjudanden och sociala medier samt för att analysera trafik. Vi delar också information om din användning med våra partners inom sociala medier, annonsering och analys som kan kombinera det med annan information som du tillhandahåller till dem från din egen användning av deras tjänster. Du samtycker till dessa Cookies genom att fortsätta använda denna hemsida.

Ok