Acons Cookie- & Integritetspolicy är framtagen utifrån GDPRs regelverk. Detaljerna kring policyn läser du nedan.

Allmänt om Cookies

Vi använder Cookies för att göra innehållet mer personligt i framtida erbjudanden och sociala medier samt för att analysera trafik. Vi delar också information om din användning med våra partners inom sociala medier, annonsering och analys som kan kombinera det med annan information som du tillhandahåller till dem från din egen användning av deras tjänster. Du samtycker till dessa Cookies genom att fortsätta använda denna hemsida.

Denna policy gäller från och med 25 maj 2018 och beskriver hur vi använder cookies och vilka dina val är relaterade till dessa cookies.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sparas på din dator, telefon eller surfplatta när du besöker webbplatsen. Cookies hjälper webbplatsen att komma ihåg dina inställningar under en viss tid. Tanken är att du inte ska behöva göra om inställningarna varje gång du går in på webbplatsen eller bläddrar mellan olika sidor. Du kan ta bort eller blockera dem, men i så fall får du vara beredd på att webbplatsen inte fungerar optimalt.

Några exempel på vad cookies kan användas till:

  • Se statistik över webbtrafik
  • Se hur webbesökare använder webbsidan
  • Se vilka organisationer som besöker webbsidan

Vilka cookies använder Acon?

Acon använder även cookies för utvärdering av sök- och användarbeteenden inom webbplatsen för att vidareutveckla den. Allt för att optimera användarupplevelsen av vår hemsida, kunna anpassa marknadsföring samt samla statistik. Cookies används inte för att identifiera dig som person.

Nedan listas de vi använder.

  • AconCPolicy | Utgångstid 365 dagar
    Används för att behålla användarens val av vilka tjänster som får hämta information, såsom Google Analytics och Apsis Lead.
  • CookieConsent | Utgångstid 365 dagar
    Används för att behålla användarens godkännande av cookies, innehåller ingen personlig information.
  • _ga | Utgångstid 730 dagar
    Används för att identifiera användare.
  • _gid | Utgångstid 24 timmar
    Används för att identifiera användare.
  • _gat | Utgångstid 1 minut
    Används för att reglera antalet förfrågningar som skickas till Google Analytics.
  • f83ceb6f37 | Utgångstid 127 dagar
    Används för att identifiera användare och matcha dem mot organisationers ip-adresser genom verktyget Apsis Lead.

Allmänt om behandling av personuppgifter 

Direkt en fysisk person kan identifieras så är det en personuppgift. Exempelvis kan det vara namn, e-post, personnummer, telefonnummer eller IP-adress. En behandling är en åtgärd eller kombination av åtgärder som utförs på personuppgifter eller uppsättningar av personuppgifter. Exempelvis kan en behandling vara att samla in, skicka, spara eller radera personuppgifter.

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi kan komma att samla in IP adress för att spåra din webbaktivitet när du besöker vår hemsida, men utan att identifiera enskilda individer. Om du däremot väljer att fylla i ett av våra kontaktformulär för att kontakta oss, ladda ned något material eller anmäla dig till ett event, så kan dessa personuppgifter komma att samlas in om dig:

  • Företagsnamn
  • Namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer

Samtycke

Insamling av samtycke sker genom att du fyller i ett formulär på hemsidan, exempelvis när du väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev eller laddar ned ett Acon paper. I anslutning till formuläret framgår det tydligt vad du samtycker till och hur personuppgifterna kommer att hanteras.

Du kan när som helst återkalla ditt samtycke, när du så önskar, utan att lämna en anledning genom att kontakta oss på servicedesk@acon.se. I nyhetsbreven finns även länk för att ”avprenumerera” och på så sätt ej få framtida utskick.

Vår behandling

De insamlade personuppgifterna kan komma att användas av oss för att förse dig med marknadskommunikation via e-post, som exempelvis nyhetsbrev samt information om våra tjänster och events. Det innebär att dina personuppgifter kan komma att lagras i vår kunddatabas och prenumerationslista.

Dina personuppgifter kan även behandlas utifrån andra rättsliga grunder, exempelvis för att vi ska kunna fullgöra vårt avtal med dig, lämnat samtycke eller baserat på ett berättigat intresse, främst för att bedriva säljprospektering och marknadsaktiviteter.

Det innebär att även om du återkallar ditt samtycke och detta upphört, kan dina personuppgifter fortsatt komma att behandlas baserat på en annan rättslig grund, men du har alltid rätten att invända mot detta och få det prövat.

Våra leverantörer

I det fall då vi överför personuppgifter till leverantörer är de vårt personuppgiftsbiträde och behandlar då uppgifterna på vårt uppdrag och endast enligt våra instruktioner och i enlighet med tillämplig integritetsskyddslagstiftning.

Utöver leverantörer för våra egna system kan vi komma att använda externa leverantörer för analys av användarbeteenden på vår hemsida. Detta rör framför allt uppgifter som inhämtas genom cookies, vilket hanteras anonymt.

Lagringstider och dina rättigheter

Dina personuppgifter lagras inte längre än det är nödvändigt för att kunna uppfylla ändamålen med behandlingen såsom de beskrivs i denna policy.

Du har rätt att bli informerad om vilka personuppgifter som vi behandlar om dig. I samband med detta eller vid ett annat tillfälle har du även rätten att begära ett utdrag, s.k. registerutdrag, på de personuppgifter som vi behandlar om dig.

Du har rätt att vända dig till oss för att be om en rättelse av dina personuppgifter om uppgifterna vi har om dig inte är korrekta. Du har även rätt att komplettera med ytterligare personuppgifter om du anser att vi saknar personuppgifter om dig som är relevanta för ändamålet med behandlingen.

Ifall du skulle vilja begära en radering, ’rätten att bli glömd’ eller avgränsa vilka personuppgifter vi behandlar om dig kan du även vända dig till oss med en anledning till detta önskemål. Vi förbehåller oss rätten att vid varje unikt fall göra en bedömning på om detta är tekniskt möjligt och/eller organisatoriskt betungande. Efter det får du info om det är möjligt att genomföra din begäran.

Har du invändningar mot vår behandling av dina personuppgifter eller vill utöva någon av dessa rättigheter, ber vi dig kontakta oss på servicedesk@acon.se. Vi strävar alltid efter att genomföra din begäran utan onödigt dröjsmål.

Klagomål till tillsynsmyndighet

Du har alltid rätten att framföra klagomål om Acons behandling av dina personuppgifter till en tillsynsmyndighet. I Sverige är denna tillsynsmyndighet Datainspektionen. För kontaktuppgifter, se www.datainspektionen.se.

Ändringar i cookie- och integritetspolicy

Denna policy kan komma att uppdateras. Den senaste versionen kommer du alltid hitta på vår hemsida. Om en väsentlig ändring av policyn skulle ske kommer vi alltid informera dig ifall förändringen skulle kräva ditt samtycke.



Ändra din Cookie policy

Kunskapsbank

bakgrund ap
Molntjänster

Cloud Computing

Cloud computing, eller datamoln som det heter på svenska, är ett sätt att erbjuda servertjänster utan att kunden behöver investera i hårdvaran.

bakgrund ap
Outsourcing

Förtroende vid outsourcing

Att ett annat företag ska ta hand om er teknik, ert virtuella kapital och er dagliga drift kräver ett förtroende som tar lång tid att bygga upp – snabbt att riva ned. Vad bör tas i beaktning vid ett beslut om outsourcing?

bakgrund ap
Virtualisering

Hyper-konvergerat

Är traditionella SAN på väg bort till fördel för mindre komplexitet, flexibilitet och högre säkerhet som hyperkonvergerad infrastruktur medför? I detta Acon Paper tittar vi närmare på Hyperkonvergerad hårdvara tillsammans med Microsoft Storage Spaces Direct.

bakgrund ap
Säkerhet

GDPR - Ny lag

General Data Protection Regulation, eller Dataskyddsförordningen som den heter på svenska, är en ny EU-lag som ersätter Personuppgiftslagen (PUL) 2017-05-25. I detta Acon Paper berättar vi vad det innebär?

Certifierade och behöriga

Vi är certifierad partner till flera av de stora leverantörerna. En extra trygghet som garanterar bästa möjliga stöd för dig.

ms cisco dell

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och få nya branschinsikter.

Acon.se använder sig av cookies

Vi använder oss av cookies för att förbättra upplevelsen på vår webbsida. En cookie är en datafil som lagras av webbsidor i syfte att göra användningen av en webbsida snabbare. En cookie är inte skadlig för din dator.

Ok